(VIDEO) Val Butnaru minte de dragul lui Renato Usatîi! “Belgianul” Halupa a făcut un live chiar în fața Jurnal TV

halupa la jurnal tv

Aseară (9 noiembrie) la emisiunea Cabinetul din Umbră la Jurnal TV a continuat epopeea despre killerul moldovean, Vitalie Proca, care l-a împușcat pe bancherul rus, Gherman Gortunțov. După 5 ani de la tentativa de asasinat, lucrurile încă nu sunt deloc clare.

Conform dosarului deschis de procurori, Valeriu Halupa este martor în acest caz dat fiind că a fost alături de Vitalie Proca când a tras 6 gloanțe în Gorbunțov la Londra în 2012. După ce într-un interviu pentru Jurnal TV, Proca a declarat că Vlad Plahotniuc a comandat asasinarea bacherului rus, într-un alt interviu la emisiunea Fabrika de la PublikaTV, Halupa a declarat că Proca a primit comanda de la Renato Usatîi, un om de afaceri moldovean stabilit de mai mulți ani în Rusia. Valeriu Proca a primit banii de la Usatîi prin intermediu lui Ion Druță, cunoscut în lumea criminală ca Vanea Pisateli.

Val Butnaru, prezentatorul emisiunii Cabinetul din umbră, declara aseară în emisie directă că Halupa ar fi fugit în Beligia. Dar exact în acel moment pe facebook a apărut nimeni altul decât Valeriu Halupa care făcea un live chiar în fața televiziunii Jurnal TV din Chișinău. Din video lui Halupa se demonstrează că Reanto Usatîi cu Val Butnaru manipuleză telespectatorii.

„În prezent mă aflu în fața sediului JurnalTV și tot în prezent eu urmăresc emisiunea Dvs. care merge live și cu asta vreau să vă demonstrez că eu sunt într-adevăr în Moldova. Eu mă aflu acasă, pe strada Sadoveanu. Și vreau să vă spun că Dvs. duceți în eroare o țară întreagă, Moldova, nu numai cu faptul acesta, că spuneți că eu sunt în Belgia, cu mai multe, pe care eu acum le vizionez. Vreau să vă spun că eu am fost interogat în calitate de martor încă în 2013, tot în Moldova și vă rog frumos să dezmințiți toată informația aceasta, că nu este corect. E incorect ce faceți”, a declarat Valeriu Halupa în fața Jurnal TV.

Amintim că în disputa dintre killerul Proca și martorul Halupa a intervenit și victima, Gherman Gorbuțov, care a declarat că el nu a avut niciodată de a face cu Vlad Plahtoniuc, în schimb moartea sa a fost pusă la cale de Renato Usatîi, cel care are legăuri apropiate cu lumea interlopă de la Moscova.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share