Valabilitatea poliței medicale prelungită până la 31 ianuarie anul viitor

Cetățenii care au achitat prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă pentru anul în curs, vor rămâne asigurați până pe 31 ianuarie a anului viitor, cu o lună mai mult decât în prezent. Detalii a oferit directorul CNAM, Ion Dodon, într-un interviu pentru Moldova 1.

„Dacă persoana a achitat pe parcursul anului 2023 prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, indiferent când a achitat-o, deja automat statutul de persoană asigurată se prelungește până la 31 ianuarie 2024. Această regulă a fost deja instituită de parlament prin lege și se va aplica în continuare”, a declarat directorul CNAM, Ion Dodon.

Compania Națională de Asigurări în Medicină, a venit cu această propunere, care a fost susținută de Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova, pentru a facilita accesul persoanelor la serviciile medicale.

„După cum toți cunoaștem, în primele zile ale anului, sunt sărbători, multă lume pleacă în vacanță, chiar și sistemul bancar nu lucrează, atunci persoana nu putea fizic să achite prima de asigurare obligatorie, dacă avea nevoie de serviciile medicale într-o situație de urgență, nu avea statut de persoană asigurată”, a mai adăugat, Ion Dodon.

Valoarea integrală a primei de asigurare în sumă fixă pentru anul 2023 este de 12.636 de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share