Politic

Valentin Dolganiuc: Andrei Năstase s-a impus unilateral. Nu are șanse să ajungă Primar de Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul vicepremier și membru al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, Valentin Dolganiuc, consideră că Manifestul Mișcării Civice Europene din R. Moldova, care prevede înaintarea unui candidat comun al partidei proeuropene, antioligarhice și unioniste, este unica șansă pentru ca municipiul Chișinău să nu fie adjudecat de socialiști.

Acesta a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că electoratul proeuropean, antioligarhic și unionist merită un singur candidat, care urmează să fie identificat de către felia civică și felia politică.

Întrebat dacă liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a procedat corect când și-a înaintat candidatura, Dolganiuc a răspuns: „Prin impunerea sa unilaterală, fără a avea susținerea unui front larg proeuropean, niciun candidat nu are șanse. În niciun caz nu poate fi admisă frângerea mâinilor”, a subliniat sursa citată, sugerând că Năstase ar fi pus-o pe Maia Sandu în fața faptului împlinit.

Fiind ca o persoană care l-a sprijinit în ultimul timp pe Andrei Năstase, Dolganiuc afirmă că nu a ieșit în stradă pentru el. „Eu am protestat și am ieșit în stradă pentru o idee, dar niciodată pentru o persoană. Și am făcut acest lucru pe parcursul întregii vieți. Faptul că lucrurile sunt înțelese într-un anumit fel nu schimba poziția mea civică. Pentru a afla dacă Andrei Năstase e candidatul potrivit, e nevoie de un For Civic, cu invitarea partidelor și activiștilor civici care au opțiunea proeuropeană”, a conchis Valentin Dolganiuc.

De menționat că Mișcarea Civică Europeană din R. Moldova, din care face parte și Valentin Dolganiuc, a făcut un apel către partidele politice proeuropene să desemneze un candidat comun la alegerile locale din Bălți și Chișinău.

Telegraph.md amintește că Platforma DA l-a înaintat pe Andrei Năstase candidat la Primar de Chișinău, după ce Dorin Chirtoacă și-a dat demisia. Totodată Năstase a cerut sprijinul PAS în cursa electorală, iar Maia Sandu a răspuns că a făcut un chestionar pe care l-a trimis la 2 000 de oameni care să răspundă dacă PAS să susțină pe candidatul Platformei, sau nu? Abia după asta Maia Sandu va anunța decizia partidului condus de ea.

loading...

Comments are closed.