Valentina Șalamai, primar din partea Partidului Nostru, a reușit să realizeze proiectul privind asigurarea satului Călugăr, raionul Fălești, cu apă potabilă

Oamenii din satul Călugăr, raionul Fălești, vor avea acces la apă potabilă de calitate. Cele 650 de gospodării din localitate vor fi conectate la apeduct. Proiectul a fost pornit în 2021 și acum a ajuns la etapa finală de implementare.

„Au fost instalate rezervoarele de apă, efectuate lucrările de amenajare a teritoriului în preajma lor, conform proiectului. Rămâne numai să avem grijă pentru a păstra ceea ce facem. Sperăm să ne regăsim printre câștigătorii Programului „Satul European-2″ și să reușim încheierea proiectului până la finele acestui an”, a spus Valentina Șalamai, primar al comunei Călugăr.

În urma realizării acestui proiect de importanță strategică, circa 2000 de oameni, dar și agenți economici și instituții publice, după decenii de așteptare, vor avea acces la apă potabilă bună.

Finalizarea proiectului de aprovizionare cu apă potabilă și conectarea tuturor gospodăriilor casnice a fost principalul obiectiv al candidatului Partidului Nostru, Valentina Șalamai, pentru cel de-al treilea mandat de primar. În mandatul precedent au fost instalate 18 km de rețea de alimentare cu apă potabilă în satul Călugăr și elaborat proiectul tehnic pentru extinderea rețelei de apă potabilă în satul Frumușica.

Din 2015, Primăria condusă de Valentina Șalamai, consiliul local, cu suportul oamenilor, au reușit să modernizeze iluminatul stradal, să renoveze și să asigure cu agent termic grădinița, alte proiecte de dezvoltare și amenajare a celor trei sate din comună – Călugăr, Frumușica și Socii Noi. Din programul de activitate pentru perioada următoare fac parte repararea drumurilor după lucrările de instalare a apeductului la Călugăr, reparația Casei de Cultură în satul Frumușica, renovarea izvorului, amenajarea parcului public și alte proiecte de infrastructură.

Total
0
Shares
Total
0
Share