Valeriu Munteanu adresează o scrisoare Guvernului RM: Participați la transnistrizarea Republicii Moldova alături de Dodon

guvernul kozak, guvernul republicii moldova, guvern moldova, transnistrizarea moldovei, separatism moldova, dmitrii kozak chisinau, alianta maia dodon, alianta acum psrm, valeriu munteanu, partidul usb, partidul uniunea salvat basarabia

Președintele Partidului “Uniunea Salvați Basarabia”, Valeriu Munteanu a adresat o scrisoare deschisă către Maia Sandu și Andrei Năstase, în care a cerut explicații de la conducerea Guvernului cu privire la declarațiile lui Igor Dodon în presa germană care ar opta pentru oferirea unui statut special Transnistriei.

Valeriu Munteanu afirmă că Maia Sandu și Andrei Năstase tac rusește în ceea ce ține de declarațiile lui Igor Dodon de oferire a unui statutu special regiunii transnistrene. Astfel, partidul “Uniunea Salvați Basarabia” și întreaga opinie românească de pe ambele maluri ale Prutului, au câteva întrebări pentru guvernare:

1. Guvernul și dumneavoastră personal ați fost consultați despre acest proiect de statut special?

2. Dacă nu, atunci care este rolul dumneavoastră la cârma Guvernului și de ce nu îl destituiți urgent pe dl Vasile Șova, ministrul aflat în subordonarea directă a dumneavoastră?

3. Dacă da, atunci ce părere aveți despre asta? Sunteți de acord cu acest document sau nu? Care e strategia dumneavoastră? Este una a „protocoalelor secrete”? Adică vreți să ascundeți toate aceste lucruri de opinia publică și să acceptați tacit înțelegerile ruso-germane privind Transnistria?

4. Care este, doamnă premier, diferența dintre „statut special”, pe care dumneavoastră o acceptați, și „federalizare” pe care dumneavoastră și ministrul de externe o rejectați? Niciodată nu ați vorbit despre această diferențiere.

Valeriu Munteanu a avertizat-o pe Maia Sandu că Guvernul se apropie cu pași repezi spre linia roșie, pe care nu ar fi trebuit să o calce niciodată, anume transnistrizarea Republicii Moldova alături de Igor Dodon. “Nu vorbiți despre asta, vă faceți că nu știți, dar realitatea este una singură – toate aceste negocieri se desfășoară în mandatul dumneavoastră, cu sprijinul și știința dumneavoastră!” scrie Munteanu.

Liderul USB a îndemnat-o pe Maia Sandu să nu se mai ascundă, dar să iasă în public pentru a vorbi despre această problemă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share