Politic

Valeriu Pașa despre Vlad Plahotniuc: Au dreptate cei care spun că este cel mai sofisticat politician din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul din opozanții actuali al guvernării, unul din cei mai dârzi luptători cu Vlad Plahotniuc și Partidul Democrat, Valeriu Pașa nu a fost mereu așa. În 2012, pe când era la modă să fii blogger, Valeriu Pașa îi scria ode lui Vlad Plahotniuc, și tânăr fiind la momentul dat, tind să cred că anume atunci și era sincer. Atunci când principiile prevalează asupra intereselor personale și a celor materiale.

La începutul lunii mai 2012, liderul PD a avut loc o întâlnire cu blogosfera moldovenească, copleșit de emoții și impresii, Valeriu Pașa spune: „Vlad Plahotniuc a devenit un politician public, a învăţat să comunice în public. Bloggerii sunt poate cei mai agresivi şi incomozi interlocutori, spun şi întreabă ce şi cum le place. S-a descurcat de minune, i-a jucat pe degete pe oponenţii declaraţi, are strategie de comunicare în public, a învăţat nişte NLP, nişte procedee, a crescut mult la capitolul dat”.

În același articol publicat la data de 4 mai 2012, bloggerul și activistul civic remarcă că Plahotniuc are capacități manageriale desăvârșite.” A înţeles rostul oamenilor în orice domeniu, fie afaceri, fie organizarea unui partid. A înţeles cum trebuie să fie un partid politic şi nu se teme (UNICUL!) să recunoască problemele din interiorul propriului partid. A promis să asigure calitate prin calitatea resursei umane, să vedem. PD-ul într-adevăr este varză la capitoul organizare şi resurse umane, tineri nu au deloc. ” Și dovada este faptul că PDM-ul continuă să se afle la guvernare în 2017, și păstrează șanse mari pentru a păstra guvernarea și după alegerile parlamentare din 2018. Deci, premonițiile lui Pașa s-au adeverit, căci cunoscând problemele din interior, poți să le rezolvi și ulterior să evoluezi.

Impresiile după întâlnirea cu liderul PDM au fost într-atât de copleșitoare, încât tânărul blogger a scris a doua zi un articol mult mai desfășurat, în care a descris evoluția lui Plahotniuc de la începutul carierei politice în care a reușit să pună pe picioare al doilea guvern al lui Tarlev care era compus din niște anonimi și incompetenți, la fel Plahotniuc a fost cel care a bătut ultimul cui în sicriul guvernării comuniste, acesta fiind practic cel care a dat undă verde integrării europene a Republicii Moldova.” Da Plahotniuc era bine pus la Voronin, nu că era cu ochi frumoşi şi forţă de convingere nemaipomenită. Amintiţi-vă situaţia din primul şi al doilea Guvern Tarlev – marea majoritate de miniştri nişte oameni adunaţi de unde vrei, lipsiţi de cunoştinţe şi capacităţi. Aici apare un „haiduc” care poate să fie super-eficient, ia o companie pe burtă şi o ridică în scurt timp la cei mai înalţi indici de performaţă, pentru el nu există uşi închise, alege foarte eficient oamenii.”

Ca o concluzie, Valeriu Pașa scrie” Au dreptate cei care spun că este cel mai sofisticat politician din Moldova. Eu am avut ocazia să-i văd şi să vorbesc, cu toţi, dar absolut toţi care contează în politica din Moldova, ăsta e cel mai greu de descusut.”

 

loading...

Write A Comment