Alte știri

Vama a colectat în ianuarie la bugetul statului peste 1,4 miliarde de lei. Cu circa 6% mai mult ca în ianuarie 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr

În luna ianuarie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 1 miliard 428 milioane lei, cu peste 193 milioane lei mai mult (cca. 6%), comparativ cu intervalul corespondent al anului precedent. În perioadă menţionată, au fost perfectate 38 932 de declaraţii vamale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe parcursul lunii trecute, au fost constatate 478 de încălcări ale legislaţiei vamale, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 334 de procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de 1,3 milioane lei.

În perioada de referinţă, fluxul unităţilor de transport a constituit 360 052 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 81 753 şi respectiv, 57 434 de traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111), unde pot fi obţinute informaţii despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamaţii cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei.

În luna ianuarie, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1 382 solicitări de informaţii legate de vamă.

Citește și: Vești bune pentru șoferi: Guvernul promite revenirea la plafonarea prețurilor carburanților

loading...

Comments are closed.