Vameș de la Postul Vamal Tudora, cercetat de CNA pentru corupere pasivă

Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, fiind denunțat la CNA pentru pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite de la un voluntar care acorda servicii de transport pentru refugiații din Ucraina. Potrivit faptelor investigate de CNA, vameșul ar fi pretins, acceptat și primit bani ce nu i se cuvin pentru a nu supune procedurii de inspecție detaliată a mijloacelor de transport la trecerea frontierei de stat.

În dimineața zilei de 17.05.2024, ofițerii CNA, sub conducerea Procuraturii mun. Chişinău, au efectuat percheziții în biroul vameșului, mijlocul de transport și domiciliul acestuia, în scopul acumulării probelor relevante anchetei. La moment, bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Amintim că săptămâna trecută, alți doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la Linia Națională Anticorupție a CNA 0800 55555 pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
Total
0
Share