Politică

Vameși și polițiști de frontieră din Republica Moldova în vizită de lucru în SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația Republicii Moldova condusă de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și șeful adjunct al Departamentului Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea întreprinde o vizită de documentare în Statele Unite ale Americii, în scopul familiarizării cu aspectele de activitate a Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA, informează customs.gov.md

La începutul vizitei delegația Republicii Moldova a avut o întrevedere în or. Washington cu oficialii Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA, în cadrul căreia au fost prezentate bunele practici și experiența instituției omoloage din SUA în securizarea frontierei și facilitarea comerțului internațional.

Conducerea Serviciului Vamal și cea a Departamentului Poliției de Frontieră a remarcat importanța familiarizării cu tehnicile performate utilizate de Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA, menționând totodată că vizita va contribui la dezvoltarea și consolidarea cooperării bilaterale.

Vizita de lucru a delegației Republicii Moldova va continua cu documentarea asupra activității Centrului Național de Detectare din Virginia de Nord și Centrului de instruire al Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din Artesia, New Mexico. De asemenea, potrivit agendei de lucru, reprezentanții Serviciului Vamal și cei ai Poliției de Frontieră vor vizita punctul de trecere și Aeroportul Internațional El Paso din Texas.

Vizita este organizată în cadrul Programului Controlul Exporturilor și Securitatea Frontalieră (EXBS) al Departamentului de Stat al SUA, prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.