Alte știri

Vandalizarea sediului PSRM din Căușeni: Un socialist a depus o plângere la poliție. Făptașii riscă amendă de peste 50 de mii de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un reprezentant al Partidului Socialiștilor a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Căușeni, pe faptul vandalizării sediului PSRM. Acum, oamenii legii efectuează acțiuni de urmărire penală pentru a identifica persoanele vinovate, dar și circumstanțele în care acestea au acționat, informează Replicamedia.md

„La sediul poliției s-a apropiat un reprezentant al partidului politic respectiv, care a depus o plângere pe cazul vandalizării sediului PSRM din Căușeni. Plângerea a fost depusă chiar în ziua în care s-a întâmplat incidentul, în timpul audierilor. Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și identificării persoanelor vinovate”, a declarat pentru Replica Media ofițera de presă a IGP, Cristina Crudu.

Conform legii penale, pentru comiterea infracțiunii de huliganism, persoana vinovată riscă amendă până la 52 500 lei sau închisoare de până la trei ani.

Astăzi, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a comentat incidentul, și a dat vina pe „partidele de dreapta”.

„Au fost deja provocări, la Căușeni. Fiecare își face campanie așa cum consideră că este oportun. Cei de dreapta au vandalizat și oficiul PSRM. Rămâne pe sovistea lor, noi cu așa lucruri nu ne ocupăm.”, a declarat Igor Dodon în vlogul său săptămânal.

Amintim că în dimineața zilei de miercuri, 2 iunie, sediul partidului Socialiștilor din Căușeni a fost vandalizat de niște necunoscuți, care au aruncat cu excremente la intrarea în clădire. Incidentul a fost făcut de socialistul Oleg Cuciuc, fostul vicepreședinte al raionului Căușeni, pe o rețea de socializare, însă postarea a dispărut de pe pagina sa după câteva minute.

Solicitată de Replica Media, Cristina Crudu a declarat că oamenii legii s-au autosesizat pe acest caz la scurt timp după ce imaginile d ela fața locului au ajuns în online.

Un caz similar a avut loc în toamna anului 2015, când o autoutilitară a descărcat o cisternă de trei tone cu fecale la intrarea în sediul central al PLDM.

Șoferul și pasagerul autospecialei au fost reținuți, fiind vorba de doi locuitori ai oraşului Chişinău, născuţi în 1974 şi 1982. Ambii au fost condamnaţi pentru huliganism la trei ani de închisoare.

 

Citește și: Igor Dodon anunță unde vor fi filmate următoarele ediții ale emisiunii sale

loading...

Comments are closed.