Alte știri

Varianta de coronavirus detectată în Amazonia braziliană ar putea fi de trei ori mai contagioasă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Varianta de coronavirus detectată în Amazonia braziliană ar putea fi de trei ori mai contagioasă decât tulpinile originale, a spus joi ministrul Sănătăţii din Brazilia, Eduardo Pazuello, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Pazuello a adăugat cu toate acestea că vaccinurile vor fi în continuare eficiente pentru a fi folosite împotriva acestei variante, în cadrul unei intervenţii în Senatul brazilian.

Nu a explicat cine a realizat studiul pe care l-a citat şi nici despre care vaccinuri este vorba.

Ministrul Sănătăţii se află sub investigaţie referitor la o posibilă neglijenţă în acţiunile sale care ar fi putut preveni colapsul sistemului de sănătate în oraşul Manaus, capitala statului Amazonas, din cauza unei penurii de rezerve de oxigen în luna ianuarie.

Institutul de cercetare Butantan a anunţat luni că vaccinul CoronaVac va fi testat pe varianta amazoniană a coronavirusului, dar nu a dat încă publicităţii rezultatele.

Compania chineză SinoVac a dezvoltat vaccinul în colaborare cu acest institut, cu sediul în Sao Paulo. Noua variantă de coronavirus a fost detectată în ianuarie la patru persoane care au sosit în Japonia din Brazilia.

Acestea veneau din regiunea amazoniană. Un studiu recent realizat de centrul de cercetare Fundacao Oswaldo Cruz din Rio de Janeiro sugerează că această variantă este deja responsabilă pentru 90% dintre cazurile de coronavirus în statul Amazonas.

A fost de asemenea detectată în alte regiuni din Brazilia şi s-a răspândit şi în alte ţări din lume.

loading...

Comments are closed.