Alte știri

Varianta indiană a coronavirusului a fost detectată în 44 de țări, în timp ce numărul morților în India atinge un nou record

Pinterest LinkedIn Tumblr

Varianta indiană a coronavirusului, B.1.617, care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India, a fost detectată în 44 de țari, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Această variantă a fost descrisă de OMS drept „îngrijorătoare”. În India, numărul cazurilor zilnice de COVID-19 este în creștere, iar numărul deceselor atinge un nou record.

În ultimele 24 de ore au murit 4.205 persoane, în timp ce numărul total al morților de COVID-19 din India a depășit 250.000. Numărul cazurilor noi raportat miercuri de autorități se ridică la 348,421, potrivit The Guardian.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri că una dintre variantele indiene ale coronavirusului, care ar fi responsabilă de creșterea numărului de cazuri, a fost detectată în zeci de țări.

Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID „provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS”.

Cu excepția Indiei, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.

B.1.617 s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri.

În ceea ce priveşte varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă deoarece este mai contagioasă.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.