Vasile Bolea acuză guvernarea PAS de capturarea instituțiilor media și restrângerea libertății presei în Republica Moldova

 

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea, a făcut declarații explozive cu ocazia Zilei Televiziunii Naționale, atrăgând atenția asupra gravității situației libertății presei în țară, scrie sinteza.org

”Cu ocazia Zilei Televiziunii Naționale, ar trebui să avem un motiv de apreciere a unei prese libere și echilibrate într-o democrație sănătoasă, dar din păcate, realitatea de astăzi este cu totul alta.

De când a apărut din greșeală PAS la guvernare, zeci de televiziuni au fost închise, iar jurnaliștii incomozi au început să fie intimidați și persecutați de către actualele instituții capturate ale statului. Actuala conducere nu se mai gândește la pluralismul presei și la independența acestor. Ei au capturat inclusiv Televiziunea Națională, iar politicienii din opoziție nu mai au acces în studiourile acesteia, pentru a prezenta cetățenilor un alt punct de vedere, ca într-un final, cetățenii să poată analiza și lua o decizie în ce privește preferințele politice.

În ciuda provocărilor și presiunilor pe care le întâmpină în aceste timpuri deloc ușoare și vremuri deloc bune, jurnaliștii trebuie să-și continue munca onest, cu integritate și curaj. Este de datoria noastră să sprijinim mediile de comunicare independente și să ne opunem oricăror încercări de limitare a libertății presei sau de suprimare a diversității de voci în spațiul public.

O societate informată are nevoie de acces la o varietate de perspective și opinii, iar cenzurarea sau denigrarea jurnaliștilor nu fac decât să submineze aceste principii fundamentale”, a declarat Bolea.

Total
0
Shares
Total
0
Share