Vasile Bolea, candidatul Partidului ”Renaștere”, condamnă decizia guvernării: ”Condamn cu vehemență acțiunile guvernării. Este un dezmăț total!””

Vasile Bolea, candidatul partidului ”Renaștere” pentru funcția de primar, a lansat un atac dur împotriva guvernării curente, în urma unei decizii controversate a CSE, privind excluderea întregului partid ”Șansă” din alegerile locale generale care vor avea loc la data de 5 noiembrie, scrie sinteza.org

Bolea, care este de asemenea deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în trei legislaturi, a denunțat această acțiune drept ”un dezmăț total”, acuzând guvernarea PAS de abuz de putere și încălcarea legislației. Acesta a descris situația ca fiind fără precedent, subliniind un abuz flagrant al resurselor administrative și manipularea procesului electoral.

”Condamn cu vehemență acele acțiuni pe care le întreprinde această guvernare. Asemenea alegeri eu nu am văzut niciodată. Asemenea proces electoral eu niciodată nu am văzut, asemenea dezmăț, utilizarea de resurse administrative în exces și abuziv, încălcarea de legislație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi probabil va fi condamnat de viitoarele generații. Sunt convins că cei care astăzi încălcând legislația au adoptat asemenea decizii, inclusiv vor fi condamnați de instanțele de judecată din Republica Moldova și de instanțele judecătorești europene, că ceea ce s-a produs astăzi, numai democrație nu poți numi. Această intervenție crasă a CSE în procesul electoral, în ultima zi de campanie electorală, în limba rusă se numește ”perebor”, a comunicat Bolea într-o intervenție live.

Vasile Bolea și-a prezentat susținerea față de Cristina Vulpe și i-a promis că îndată ce va ajunge în funcția de primar, acesteia îi va reveni funcția de viceprimar, pentru a putea duce până la capăt tot ceea ce a promis în campania electorală pentru cetățeni, subliniind că viziunile partidului ”Renaștere” nu diferă foarte mult de cele ale partidului ”Șansă”.

”În primul rând acest mesaj îl adresez doamnei Vulpe, sincer să vă spun ceea ce s-a întâmplat pentru mine sunt niște chestiuni care eu am mai trăit cândva, fiind sportiv de performanță, atunci când jucam cu diferite echipe și când arbitrul, cel care trebuie să dirijeze jocul și trebuie să vegheze ca nimeni să nu încalce regulile de joc, atunci când arbitrul fiind o persoană neutră, de fiecare dată lua poziția unei alte părți. Și în situația respectivă, CSE care este emanația acestei guvernări, acționează în detrimentul regulilor de joc democratice, în detrimentul acelor reguli internaționale și standarde internaționale în materie electorală. Imediat ce Vasile Bolea va intra în funcția de primar general al Capitalei, dar eu sunt convins că vom avea un rezultat bun și o susținere din partea cetățenilor, vă promit că vă veți regăsi în echipa primarului general Vasile Bolea. Vă veți regăsi în această echipă și vă ofer această Șansă, împreună să realizăm acele proiecte și promisiuni electorale cu care am venit și eu, și Dvs. Am văzut cum cei de la guvernare au folosit în exces resursele administrative, eu acum vorbesc despre campania din Chișinău. Eu nu cred că lor le face față să lupți împotriva unei femei în așa hal și prin niște procedee interzise, într-o democrație veritabilă la ce aspiră guvernarea de astăzi. Ei doar vorbesc despre acest lucru. Eu vă promit că odată ce voi fi ales în calitate de primar general, un fotoliu de viceprimar în municipalitate vă este asigurat, pentru că să facem tot posibilul ca peste 4 ani de zile chișinăuienii să aibă mai puține probleme și chișinăuienii să vorbească despre mai multe realizări pe care a făcut-o echipa partidului ”Renaștere”, echipa lui Vasile Bolea, alături de Dvs. Doamna Cristina Vulpe”, a menționat candidatul partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea.

Guvernarea a fost, de asemenea, acuzată de a folosi pretextul unui presupus ”război hibrid” dus de Federația Rusă împotriva Republicii Moldova pentru a justifica acțiunile împotriva opoziției. Bolea și-a exprimat convingerea că aceste tactici vor fi respinse de cetățeni și condamnate de instanțele judecătorești naționale și europene.

”Ceea ce face guvernarea de astăzi numai democrație nu poți să numești. Ceea ce face guvernarea de astăzi este în afara tuturor regulilor și standardelor internaționale. Ei au schimbat regulile pe parcursul jocului. Ei au sfidat hotărârile Curții Constituționale. Ei sunt cei care stabilesc ce hotărâri să le execute și care nu, ei au schimbat regulile de joc pe parcursul jocului, stabilind o listă a celor incomozi, vorbind sau făcând un pretext războiul hibrid al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova”, a conchis acesta.

Candidatul ”Renaștere” a încheiat cu un îndemn la unitate și angajamentul că odată ales primar, va lucra pentru realizarea promisiunilor electorale și va îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor orașului.

Amintim că la data de 3 noiembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansa” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

Comisia Electorală Centrală urmează să asigure informarea birourilor electorale ale secțiilor de votare, până la sfârșitul zilei de 4 noiembrie 2023, despre necesitatea aplicării ștampilei cu mențiunea „Retras” în toate buletinele de vot, în dreptul tuturor concurenților electorali din partea partidului Politic „Șansa”.

Potrivit premierului Dorin Recean, decizia vine în urma audierii rapoartelor instituțiilor de drept din Republica Moldova și după o inventariere a tuturor categoriilor de probe.

De asemenea, în baza raportului prezentat, astăzi, de Serviciul de Securitate și Informații, Federația Rusă finanțează grupul criminal condus de Ilan Șor, urmărind compromiterea proceselor electorale din Republica Moldova și subminarea securității țării noastre. Instituțiile statului au acționat inclusiv în baza informațiilor și atenționărilor primite pe parcursul ultimilor ani de la partenerii noștri externi, în special Ucraina, România și SUA.

„Federația Rusă nu poate intra cu tancurile azi în Republica Moldova, așa cum a intrat în Ucraina, dar intră cu crimă organizată pe care o finanțează cu zeci de milioane de euro – bani murdari care să corupă justiția, să corupă funcționarii publici, să finanțeze atacuri cibernetice, cu subminarea instituțiilor, coruperea politică, distrugerea sistemului electoral, dezinformarea și războiul informațional. Vreau să fie clar – noi protejăm Republica Moldova de o rețea bine organizată de criminali, din alegeri este scoasă o grupare criminală organizată, nu un partid politic”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unui briefing de presă, în urma ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share