Vasile Bolea, Partidul “Renaștere”: ”Reforma justiției în Moldova trebuie să se concentreze pe nevoile cetățenilor, nu pe aspecte marginale”

Vasile Bolea, Partidul Renaștere

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului ”Renaștere”, a subliniat necesitatea unei abordări mai eficiente în ceea ce privește reforma justiției în Republica Moldova, scrie sinteza.org

În loc să se concentreze exclusiv pe aspecte marginale, precum redenumirea instanțelor judecătorești, Bolea a argumentat că prioritățile ar trebui să fie direcționate către aspecte mai importante care afectează direct viața cetățenilor. Printre acestea, el a evidențiat aplicarea corectă și eficientă a Codului Administrativ și rezolvarea problemelor din Codul Civil referitoare la moșteniri.

De asemenea, deputatul a subliniat dificultățile pe care le întâmpină cetățenii în procesul de obținere a bunurilor moștenite și necesitatea eliminării acestor obstacole. În plus, Bolea a evidențiat importanța de a se ocupa de problemele legate de taxele notariale percepute și de eficiența executării hotărârilor instanțelor judecătorești.

”În loc să ne concentrăm exclusiv pe aspecte marginale, precum redenumirea instanțelor judecătorești, ar trebui să acordăm prioritate unor aspecte mai importante, cum ar fi aplicarea corectă și eficientă a Codului Administrativ și rezolvarea problemelor din Codul Civil referitoare la moșteniri. Este evident că cetățenii întâmpină dificultăți în procesul de obținere a bunurilor moștenite, iar aceste obstacole trebuie eliminate. De asemenea, este important să ne ocupăm de problemele legate de taxele notariale percepute și de eficiența executării hotărârilor instanțelor judecătorești. Aceste aspecte afectează direct viața oamenilor și trebuie abordate cu seriozitate”, a declarat Vasile Bolea în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

O altă propunere făcută de Vasile Bolea este introducerea unei legi noi privind insolvabilitatea persoanelor fizice. El a subliniat că această măsură ar putea oferi sprijin și protecție celor care se confruntă cu dificultăți financiare.

”Mai mult decât atât, introducerea unei legi noi privind insolvabilitatea persoanelor fizice ar putea fi o soluție importantă pentru a oferi sprijin și protecție celor care se confruntă cu dificultăți financiare. Această măsură ar putea îmbunătăți situația și ar putea aduce beneficii semnificative pentru întreaga societate”, a menționat deputatul.

În concluzie, Bolea a subliniat că reforma justiției trebuie să fie un proces rațional, axat pe necesitățile reale ale cetățenilor și pe rezolvarea problemelor concrete. El a îndemnat ca eforturile și resursele să fie concentrate asupra aspectelor care vor avea un impact pozitiv asupra societății, evitând astfel să se piardă în detalii marginale sau în discuții politice fără substanță.

”Reforma justiției trebuie să fie un proces rațional, axat pe necesitățile reale ale cetățenilor și pe rezolvarea problemelor concrete. Este important să ne concentrăm eforturile și resursele asupra aspectelor care vor avea un impact pozitiv asupra societății, în loc să ne pierdem în detalii marginale sau discuții politice fără substanță”, a concluzionat liderul Partidului ”Renaștere”.

Total
0
Shares
Total
0
Share