Alte știri

Vasile Bolea va cere recuzarea unui judecător constituțional de la examinarea sesizării privind „creditul rusesc”. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Vasile Bolea, a anunțat astăzi că va cere mâine, recuzarea judecătorului Curții Constituționale (CCM), Nicolae Roșca, de la examinarea sesizării privind creditul rusesc, care urmează să aibă loc mâine, 7 mai.

„Am hotărât mâine, la ședința Plenului CCM să depun o cerere de recuzare a judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca. Domnul Roșca în 2016 a fost ales în calitate de membru al Biroului Permanent Național al PAS. Domnul Roșca pe perioada activității sale anterioare a pledat în calitate de avocat al Maiei Sandu. A fost candidat la alegerile parlamentare din 2019 al Blocului ACUM pe cota PAS. În asemenea circumstanțe, subiectivismul și atașamentul moral al judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca față de autorul sesizării Sergiu Litvinenco devine indubitabil în condițiile descrise mai sus. În procesul judecării cauzelor, judecătorul trebuie să examineze cauzele în condiții care exclud orice influență din afară asupra lui.

În această ordine de idei unica soluție să avem un proces imparțial și echitabil este recuzarea judecătorului Nicolae Roșca sau abținerea dânsului de la judecarea sesizării depuse de deputatul Sergiu Litvinenco”, a scris socialistul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: SONDAJ // Politicienii care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor

loading...

Comments are closed.