Alte știri

Vasile Grozavu: Sandu va îngenunchea în fața lui Andrei Năstase după decizia de astăzi a Curții Constituționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Așadar, Curtea Constituțională a luat o hotărâre previzibilă. Domnica Manole a făcut public puncutul de vedere al judecătorilor care au declarat constituțional decretul vizând desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier.

În funcție de ultimele evoluții din R.M., Sandu are o durere de cap în plus, dacă în general știe ce-i aceasta, judecând după incapacitatea totală de a fi șef de stat pe parcursul a trei luni.

Deși a anunțat că a procedat la elaborarea programului de guvernare, Grosu,scula lui Sandu, despre care Natalia Morari vorbea extrem de metaforic legat de testicule, noi încă nu știm dacă PAS și-a călcat pe inimă și a decis să voteze guvernul, dând-o astfel în gât pe regină care vrea cu toată ființa anticipate.

Ca să nu risipească bruma de încredere a populației care a mai rămas în promisiunile ei mincinoase, Sandu trebuie să dea mâna cu Dodon și să stea în ghenunchi în fața lui ca și atunci când a depus jurământul de credință ce o consacra ca și prim ministră.

Sandu a câștigat o partidă în fața lui Dodon, dar a pierdut irevocabil în fața electoratului blocului ACUM pe care își imagina că îl avea la picior deja.

După această inutilă și proastă dramă cu numele Gavriliță urmează să aflăm din gura premierului desemnat, votant al cedării miliardului, care sunt intențiile sale, pardon, ale Maiei: vrea să fie votat și să gestioneze criza pandemică și cea economică aici și acum sau să bocească: nu găsește 51 de voturi suficiente pentru a ne aduce raiul pe Bâc.

Domnica Manole,președintele CC nu a spus că ultimul decret al Maiei este o nouă farsă, un mișmaș ce are ca obiectiv dizolvarea Parlamentului. Curtea a dat astăzi de înțeles că acest tertip nu va trece.

Spus pe înțelesul tuturor: dacă guvernul Grosu nu va trece, Maia Sandu nu va putea dizolva Parlamentul fără consultări cu partidele, unde, în mod cert, va afla, din nou, că există majoritate parlamentară și candidat.

De data aceasta, vreau să cred că își va aminti numărul de telefon al lui Andrei Năstase pentru a-l desemna premier, căci este de zeci de ori mai bun decât Grosu, el având meritul de a fi schimbat starea de lucruri deplorabilă existență în R.M în frunte cu Plahotniuc-Shor-Dodon.

Căci soluția pentru Sandu e doar una: să identifice voturile necesare pentru învestirea unui nou guvern după ce Grosu se va duce unde-I este locul.

În caz contrar, Sandu va ajunge exact în punctul zero după trei luni de convulsie și aprofundare a crizei politice pe care are obligația să și-o asume.

În amintesc divei de Risipeni că Platforma DA consideră ca și până acum se prioritare sunt interesele poporului.

Sandu, după ce va fi dat în gât Grosu este obligată să afle cauzele. Și aici iarăși va ajunge la Crutea Constituțională dacă nu-l desemnează pe Andrei Năstase candidat la funcția de prim ministru. De data aceasta, poate fi sigură că decretul ei de dizolvare a parlamentului nu va fi declarat constituțional.

Căci,astăzi Curtea Constituțională a făcut un pas, o cedare în favoarea acestui popor năpăstuit. Iar prioritatea zero a Platformei DA este gestionarea pandemiei și vaccinarea. Totodată,trebuie puși la punct oligarhii, Maia Sandu fiind complice la crimle economice ale lui Filat care a făcut-o ministră a educației și ulterior, după ce Leancă, prietenul său, l-a developat, a propus-o pe ea șefă a executivului.

”Dumnezeu nu bate cu bățul”,ne spune vechea zicală. Maia primește după merite. Ea abia acum îl va cunoaște pe Andrei Năstase care i-a spus să nu umbel cu aberații gen ”națiunea civică moldovenească”, iar lui Dodon – să nu se atingă de unioniști că ia foc.

Autor: Vasile Grozavu

loading...

Comments are closed.