Actual

Veaceslav Platon, acuzat de prejudicierea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei capete noi de acuzare îi sunt încriminate lui Veaceslav Platon, acuzatorii de stat cerând instanței aplicarea arestului preventiv într-un dosar pornit pe faptul prejudicierii Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule cu 19,5 milioane de lei, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Lui Veaceslav Platon i se încriminează: „escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari”, „cauzarea de daune materiale în proporții deosebit de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere” și „confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false”.

Procuratura Anticorupție precizează că, în perioada anilor 2014-2015, grupul criminal organizat și condus de Veaceslav Platon, prin intermediul multiplelor persoane de încredere, cetățeni moldoveni și din Ucraina, a dobândit prin escrocherie bani din conturile Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule deschise la BC „Moldova-Agroindbank” SA și la BC „Moldindconbank”.

În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, Biroului i-a fost reparat parțial prejudiciul material cauzat, în sumă de circa șase milioane de lei. La demersul procurorilor, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor mobile și imobile, în valoare totală de circa opt milioane de lei.

Veaceslav Platon are calitate de învinuit și într-o cauza penală pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra BC „Moldova-Agroindbank” și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat. Totodată, pe 11 noiembrie curent, acesta a fost citat pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite „Laundromat”. Veaceslav Platon a fost citat pentru a i se aduce la cunoștință ordonanța de punere sub învinuire din 20 mai 2021, emisă de Departamentul de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în luna iulie a acestui an. Se presupune că s-ar afla la Londra.

loading...

Comments are closed.