Veaceslav Platon, acuzat de prejudicierea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule

Trei capete noi de acuzare îi sunt încriminate lui Veaceslav Platon, acuzatorii de stat cerând instanței aplicarea arestului preventiv într-un dosar pornit pe faptul prejudicierii Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule cu 19,5 milioane de lei, transmite IPN.

Lui Veaceslav Platon i se încriminează: „escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari”, „cauzarea de daune materiale în proporții deosebit de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere” și „confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false”.

Procuratura Anticorupție precizează că, în perioada anilor 2014-2015, grupul criminal organizat și condus de Veaceslav Platon, prin intermediul multiplelor persoane de încredere, cetățeni moldoveni și din Ucraina, a dobândit prin escrocherie bani din conturile Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule deschise la BC „Moldova-Agroindbank” SA și la BC „Moldindconbank”.

În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, Biroului i-a fost reparat parțial prejudiciul material cauzat, în sumă de circa șase milioane de lei. La demersul procurorilor, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor mobile și imobile, în valoare totală de circa opt milioane de lei.

Veaceslav Platon are calitate de învinuit și într-o cauza penală pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra BC „Moldova-Agroindbank” și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat. Totodată, pe 11 noiembrie curent, acesta a fost citat pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite „Laundromat”. Veaceslav Platon a fost citat pentru a i se aduce la cunoștință ordonanța de punere sub învinuire din 20 mai 2021, emisă de Departamentul de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în luna iulie a acestui an. Se presupune că s-ar afla la Londra.

Total
0
Shares
Total
0
Share