Politică

Veaceslav Platon cere PG să-i intenteze dosar penal, după publicarea scrisorii SIS

Pinterest LinkedIn Tumblr

În continuarea declarației referitor la scrisoarea Serviciului de Informații și Securitate în adresa Consiliului Superior al Magistraturii privind pretinse „influențe asupra sistemului judecătoresc”, Veaceslav Platon a expediat azi Procurorului General, Alexandr Stoianoglo două cereri privind:

– Intentarea unui dosar penal pe numele lui Veaceslav Platon în care să fie audiați angajații SIS despre faptele cunoscute de aceștia;
– Intentarea unui dosar penal în privința angajaților SIS care au elaborat și au făcut publice scrisori adresare Comisiei parlamentare de anchetă din 2018 (cazul „OpenDialog”) cu privire la trădarea de Patrie a doamnei Maia Sandu și în adresa CSM cu privire la informațiile defăimătoare în adresa Domnicăi Manole.

„Aceste scrisori au oferit temei pentru presiuni politice asupra oponenților incomozi și urmăreau scopul de a defăima oponenții regimului existent atunci. Rog să dați o notă practicilor vicioase formate, atunci când, sub pretextul secretului surselor de informare, sunt comise denunțări false și manipulări ale opiniei publice”, a scris Veaceslav Platon în adresarea către Procurorul General.

Din partea sa, Platon s-a obligat să contribuie în orice mod la devoalarea sa și a anturajului său referitor la toate acțiunile ilegale comise. Totodată, ținând cont că Serviciul de Informații și Securitate va face trimitere la secretul surselor de informare, Veaceslav Platon a solicitat Procuraturii Generale să ofere un calificativ acțiunilor angajaților SIS prin prisma comiterii unor provocări rău intenționate și manipulări ale opiniei publice.

loading...

Comments are closed.