Politic

Veaceslav Platon sare în apărarea lui Ion Ceban: ”Pentru prima dată o susțin pe doamna Gavrilița”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dragi concetățeni! S-a întâmplat incredibilul! Pentru prima dată o susțin pe doamna Gavrilița în justa sa indignare față de acțiunile odioase ale primarului de Chișinău, Ion Ceban.

Într-adevăr, cum și-a permis să-și facă PR pe seama refugiaților ucraineni și nenorocirea acestora. Ori, acest drept sfânt aparține, pe bună dreptate, exclusiv irepetabilei Maia Sandu! Doar ea deține monopolul absolut de a poza alături de sărmanii ucraineni, de a-și exprima compasiunea și a provoca admirația făcând mine triste în fața camerelor de luat vederi. E ticălos și mișelește să ajuți acești oameni sinistrați ocolind președintele și prim-ministrul și, mai ales, să și pozezi alături de ei.

Egoismul lui Ceban trezește indignarea, cu atât mai mult, că el chiar are cu se mândri: starea orașului este una bună și ar putea ușor să se promoveze cu asta. Dar n-are astâmpăr. Se bagă în grădină vecinului. Sărmanele doamne – Maia și Natalia, și-așa n-au nimic după ele, iar tot ce fac – iese pe dos. Da’ aici așa noroc. Au năvălit refugiații. Mare treabă, să faci o mină tristă și să storci o lacrimă. Important să nu izbucnești în hohote, ca la mitingul din fața ANRE.

Domnule Ceban, nu sunteți un gentleman! Aveți un comportament deloc sportiv! Deja nu mai spun de ocazia excelentă de a cere bani de la europeni! Ce, oare domnul Ceban nu știe cine la noi e super-mega-marele maestru la aspirarea banilor din vulnerabilii burgi europeni? Sau el nu înțelege că, prin ceea ce face, strică jocul virtuos de a stoarce lovele de la UE? Nu înțelege de ce lavandă este vorba?

Dar ratingurile?! Fetele stau cu un picior în groapă, au o popularitate mai joasă ca a lui Șor, like-urile pe Facebook s-au scumpit, iar aici așa o surpriză! Ai întors caseta de pe partea cu corupția pe cea cu solidaritatea și coeziunea, presărată cu compătimire și milă, și – voilà! O iei de la început!!!

Apropo, ideea genială de a prelua Moldexpo sub control guvernamental trebuie dezvoltată. Așa, ca Ion Ceban să nu se mai promoveze atât de fudul pe seama orașului. Parcurile, trotuarele și în genere, tot ceea ce-i reușește de minune, trebuie subordonate Guvernului. A asfaltat Ceban un drum? Să fie trecut imediat sub auspiciu guvernamental! A amenajat sectorul Botanica? Să fie transmis în subordinea Administrației Prezidențiale! Dar nu pentru mult timp. Altfel se va transforma din nou în groapă de gunoi.

Mai pe scurt, este evident că Ion Ceban s-a împotmolit: e lipsit de modestie, are o pagină de nimic pe Instagram și nu face nimic altceva decât să le încurce frumoaselor noastre, ușoare și grațioase, să-și scuture aripile printre refugiați, precum fluturii pe îndepărtata insulă caraibeană Barbados!

P.S.: Iar acum la modul serios. Se știe că, fără indicația Maiei Sandu, Gavrilița nu mișcă un deget. Cât de descreierat trebuie să fii, încât să-ți deconspiri nivelul de filistin invidios, care încearcă să privatizeze public nenorocirea altuia.

Autor: Veaceslav Platon

loading...

Comments are closed.