Economic

Veniturile încasate de Serviciul Fiscal de Stat în luna ianuarie depășesc 3,4 miliarde de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încasările la Bugetul public național (BPN) administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit în luna ianuarie a anului curent 3,4 miliarde lei. Potrivit Serviciului Fiscal, suma reprezintă o creștere cu peste 147,1 milioane lei sau cu 4,5% în raport cu perioada similară a anului precedent, transmite Telegraph.md, cu referire la SafeNews.md

Respectiv, la cele 4 componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

În perioada menționată, la Bugetul de stat s-au încasat circa 1,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 177,0 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, sau o creștere de 12,7 %.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de peste 360,4 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 15,6 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau o creștere de 4,5 %.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 1,1 miliarde lei, ceea ce constituie cu 36,9 milioane lei mai puțin comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o diminuare de 3,2 %.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 386,2 milioane lei, ceea ce constituie cu 8,6 milioane lei mai puțin în comparație cu perioada similară a anului 2020 sau cu 2,2 %.

Citește și: Serviciul Vamal a raportat încasări de circa 1,5 miliarde de lei în luna ianuarie 2021, cu 4,2% mai mult, comparativ cu luna similară a anului precedent

loading...

Comments are closed.