Veniturile înregistrate de către agenții economici monitorizați de SFS în perioada 7-8 martie 2024

Serviciul Fiscal de Stat informează că, în rezultatul acțiunilor de monitorizare din data de 7 și 8 martie 2024, au fost înregistrate încasări în domeniul HoReCa de circa 7,2 milioane lei și în comerțul cu flori de circa 7,0 milioane lei.

Precizăm că, în perioada menționată mai sus a fost monitorizată activitatea a 30 de restaurante și cafenele și 69 de contribuabili comercianți cu flori din municipiile Chișinău și Bălți.

Acțiunile întreprinse în perioada 7-8 martie curent nu au fost orientate spre aplicarea sancțiunilor, ci pe monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii din domeniul Horeca și comerțului cu flori, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunilor, până la finele programului acestora, fiind verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate și preluate explicații de la angajați.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă toți contribuabilii la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar, iar cumpărătorii – să solicite bonul de casă la procurarea produselor sau serviciilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Autoritatea fiscală va desfășura în continuare acțiuni de monitorizare în toate domeniile cu risc sporit de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share