Veronica Dragalin a găsit birou mai mare pentru Vasile Plevan, adjunctul ei care nu este integru

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, a găsit birou mai mare pentru Vasile Plevan, adjunctul ei care a picat testul integrității. Pentru acesta, ea a decis să evacueze o parte din Universitatea Ion Creangă.

“Clădirea de pe str. Ghenadie Iablocikin, nr. 5, a fost identificată ca fiind ideală pentru Procuratura Anticorupție, având în vedere suprafața, locația, curtea interioară, accesul pentru transport special, săli de ședințe, birouri și alte specificații din punct de vedere a infrastructurii și funcționalitatea Procuraturii Anticorupție.

Totodată, ținem să menționăm că, personalul instituției universitare poate fi transferat din imobilul de pe str. Ghenadie Iablocikin, nr. 5, vis-a-vis, în imobilul de pe str. Ghenadie Iablocikin, nr. 2/1, care este dotat cu tot necesarul pentru desfășurarea studiilor universitare, fiind anterior clădirea unde a fost amplasată Facultatea de Drept și care, la moment, este spațiul nefolosit în gestiunea statului.

Fără asigurarea unui sediu corespunzător în termeni cât mai restrânși, riscăm să fie blocată toată activitatea Procuraturii Anticorupție, întrucât, începând cu 01 aprilie 2024, suportul operativ pe dosare de corupție de nivel înalt trebuie asigurate de Procuratura Anticorupție, care nu deține suficient spațiu să angajeze 62 ofițeri și zeci de alți funcționari publici pentru activitatea și obligația dată în competența sa și anume lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel”, este scris în comunicatul emis de către PA.

Pe de altă parte, Universitatea declară că este împotrivă.

Corectarea gramaticală a propoziției este:

Vasile Plevan, adjunctul Veronicăi Dragalin, a picat testul integrității. Decizia în privința lui este definitivă și irevocabilă. Cu toate acestea, el este menținut în funcție până în prezent, ceea ce contravine declarațiilor anterioare ale PAS și Maiei Sandu despre persoanele care nu sunt integre dar se află în funcții cheie de conducere.

Total
0
Shares
Total
0
Share