Veronica Mihailov-Moraru a avut o discuție cu ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova, E.S. Almat Aidarbekov

Potențialele domenii de cooperare dintre Republica Moldova și Republica Kazahstan pe segmentul justiției au fost discutate de către ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu ambasadorul Republicii Kazahstan în țara noastră, E.S. Almat Aidarbekov.

În cadrul întrevederii, ministra Mihailov-Moraru l-a informat pe diplomatul kazah despre activitatea Ministerului Justiției și prioritățile pe segmentul justiției: implementarea procesului de evaluare externă extraordinară a judecătorilor și procurorilor, fortificarea instituțiilor responsabile de lupta împotriva corupției, planul de de-oligarhizare, îndeplinirea condiționalităților urmare obținerii statutului de țară candidat de aderare la UE etc.

La rândul său, ambasadorul Republicii Kazahstan, E.S. Almat Aidarbekov, a apreciat eforturile noastre de reformare a justiției, menționând disponibilitatea țării sale de a analiza perspectivele de dezvoltare a cooperării moldo-kazahe pe segmentul justiției.

Total
0
Shares
Total
0
Share