Politic

Veronica Mihailov-Moraru a preluat conducerea MJ. Litvinenco a lipsit de la eveniment

Pinterest LinkedIn Tumblr

După investirea noului Guvern, Veronica Mihailov-Moraru a preluat conducerea MJ, iar ministrul demisionat, Sergiu Litvinenco a lipsit de la evenimentul protocolar de transmitere a funcției de ministru al Justiției.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”La prezentarea doamnei ministru Veronica Mihailov-Moraru, am menționat că cea mai dificilă reformă pe care trebuie să o realizeze Republica Moldova este cea a justiției.

Mulțumesc echipei ministerului, pentru efortul depus, dar și domnului Sergiu Litvinenco pentru programele inițiate și reforma concepută.

Avem sarcina clară să reformăm sistemul, să încurajăm cât mai mulți oameni onești să iasă în față și să-și asume să conducă acest sistem. Am încrederea că doamna ministru Veronica Mihailov-Moraru ne va conduce într-un mod accelerat pe această cale”, a declarat Recean.

Demisia lui Sergiu Litvinenco a intervenit odată cu anunțul Nataliei Gavrilița despre plecarea ei din fruntea Guvernului. Unele surse afirmă că fostul ministru al Justiției va fi înlăturat inclusiv din PAS, fiind bănuit de săvârșirea unor acțiuni care nu au fost pe placul președintelui Maia Sandu și a partenerilor de dezvoltare, în special pentru că ar fi fost implicat foarte activ în trucarea concursului pentru instaurarea lui Eugen Rurac în fruntea PCCOCS, el având și experiența de alegere a Veronicăi Dragalin în fruntea PA în baza unui concurs desfășurat inclusiv în WC-ul CSP.

loading...

Comments are closed.