Social

Versiunea IGSU privind incendiul din Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din orașul Călărași. Ce spun specialiștii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a înaintat prima versiune în cazul incendiului produs pe 2 mai în Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din orașul Călărași.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

După efectuarea cercetării statice și dinamice a locului incendiului, dar și în urma stabilirii focarului de ardere de către specialiști s-a înaintat drept ipoteză de izbucnire a incendiului, neatenția la utilizarea focului deschis.

Cauza prealabilă de producere a incendiului a fost stabilită în urma acțiunilor de cercetare efectuate de angajații IGSU la fața locului, dar și a excluderii, în urma investigațiilor a probabilității unui scurtcircuit sau a aducerii focului din exterior. O încheiere privind toate circumstanțele producerii incendiului, urmează a fi întocmită de specialiști în următoarele zile.

Potrivit IGSU responsabilii lăcașului de cult, anterior izbucnirii incendiului, pe 12 aprilie 2022 au fost instruiți la capitolul securității antiincendiare și minimalizării riscului de producere a incendiilor, fiindu-le înmânate atenționări privind respectarea regulilor antiincendiare.

Incendiul a afectat circa 80% din suprafața obiectivului, însă datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori a fost posibilă evitarea răspândirii arderii asupra a trei construcții din nemijlocită apropiere.

Pentru lichidarea arderii la fața locului au intervenit cinci echipe de salvatori și pompieri.

 

loading...

Comments are closed.