Alte știri

Veste bună: Antreprenorii din Moldova ar putea beneficia de cote mai mari la export în Uniunea Europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr
Agenţii economici din Republica Moldova ar putea beneficia de cote mai mari la export în Uniunea Europeană. Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malstrom, a făcut această declaraţie în cadrul unei întrevederi cu ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul unei întrevederi la Geneva.

Ministrul Ulianovschi a pledat, la întâlnirea cu Cecilia Malstrom, pentru majorarea cotelor la exporturile pe piaţa Uniunii Europene a anumitor produse agricole, precum merele, strugurii și diverse produse de origine animalieră.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Diversificarea exportului, liberalizarea comerțului și consolidarea economiei Republicii Moldova va crea premizele necesare dezvoltării climatului investițional al țării noastre, ceea ce va accelera dialogul politic și va asimila alinierea la standardele și valorile Uniunii Europene”, a declarat Tudor Ulianovschi.

La rândul său, oficialul european a invitat Republica Moldova să participe în luna septembrie, la Bruxelles, împreuna cu Georgia și Ucraina, la reuniunea de evaluare a prevederilor Acordurilor de Liber Schimb, semnate de către UE cu statele din cadrul Parteneriatului Estic.

pdm, Uniunea Europeană examinează majorarea cotelor la export pentru agenții economici din Republica MoldovaÎn cadrul întrevederii, interlocutorii au abordat şi problematica reformelor în sistemul sanitar și fito-sanitar, eliberarea certificatelor SPS pentru agenții economici ai țării noastre care intenționează să extindă operațiunile de export către statele Uniunii Europene, precum și prevederile cadrului normativ al reglementării comerțului la nivel național.

De asemenea, comisarul Malstrom a subliniat imperativitatea alinierii amendamentelor legislației naționale în domeniul comerțului la cerințele și principiile sistemului mondial de comerț, stipulate în cadrul acordurilor internaționale ale Organizației Mondiale a Comerțului.

loading...

Comments are closed.