Social

Veste bună pentru călători: În curând ar putea fi lansată cursa de avion Chișinău-Minsk

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legătura aeriană directă Chișinău-Minsk ar putea fi stabilită chiar în această toamnă. Anunțul a fost făcut în fața jurnaliștilor belaruși de către ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean.

„Lucrăm intens la lansarea zborului Chișinău-Minsk. Eu cred că vom rezolva în curînd această problemă și chiar în octombrie-noiembrie va avea loc primul zbor”, a spus ambasadorul, menționînd că deschiderea cursei va promova dezvoltarea turismului bilateral, care în acest moment este slab dezvoltat. „Eu călătoresc prin țară și mă conving că belarușii știu puține lucruri despre moldoveni. În același timp, avem ce să ne arătăm unul altuia”, a remarcat Victor Sorocean.

În vederea dezvoltării turismului, reprezentanții mai multor agenții de turism moldovenești au vizitat Festivalul Vinului Moldovenesc, care a avut loc la Minsk pe 15 septembrie.

„Astăzi, la întîlnirea cu președintele Comitetului executiv al regiunii Vitebsk, Nikolai Șerstniov, a apărut ideea de a organiza un eveniment în regiuni. Este interesant. Poate anul viitor ne vom gîndi la modul în care să transferăm festivalul și în regiuni”, a punctat Victor Sorocean.

guvernul filip, Republica Moldova și Belarus vor dezvolta proiecte comune pentru extinderea rețelei de drumuri din țara noastră, pdm 2018

loading...

Comments are closed.