Veste bună pentru exportatori! Produsele perisabile vor fi vămuite cu prioritate

Astăzi, 12 martie 2024, conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a participat la o ședință de lucru în incinta oficiului Serviciului Vamal, în cadrul căreia a fost semnat Ordinul Comun ”Cu privire la procedura de vămuire a produselor perisabile exportate din Republica Moldova”.

Prevederile Ordinului Comun vor facilita și promova exportul de produse perisabile de origine din Republica Moldova, în document fiind stabilit mecanismul de facilitare și prioritizare a exportului produselor ușor alterabile și procesul de traversare a frontierei cu acest tip de marfă.

Ordinul Comun stipulează asigurarea condițiilor necesare pentru vămuirea și trecerea, peste frontiera vamală, în mod prioritar, a produselor agricole perisabile exportate din Republica Moldova.

În aceeași ordine de idei, inspectorii ANSA, la emiterea certificatelor fitosanitare/sanitar-veterinare pentru mărfurile stipulate în anexa nr. 1 la Ordinul Comun, vor elibera, pentru fiecare unitate de transport, marcajul ”PERISABIL TRANSPORT PRIORITAR”, conform anexei nr. 2 la Ordinul Comun, și vor înscrie pe marcaj numărul certificatului fitosanitar sau a certificatului sanitar-veterinar și data eliberării.

Acest marcaj va fi amplasat pe parbrizul camioanelor care vor exporta produse perisabile de origine din Republica Moldova și va servi ca temei de trecere în regim prioritar.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share