Veste bună pentru șoferi: Asigurările auto în Moldova se vor ieftini din 1 februarie 2019

Asigurările auto de tip RCA și Cartea Verde se vor ieftini din 1 februarie 2019, veste buna pentru soferi, republica moldova, guvernul filip pdm, partidul democrat, companii  de asigurari, asito, moldasig, 

Asigurările auto de tip RCA și Cartea Verde se vor ieftini cu 15 la sută, din întâi februarie 2019. Reducerile vor fi posibile în urma unei decizii luate de Comisia Națională a Pieței Financiare, care a eliminat comisioanele percepute de brokeri, aceștia fiind intermediarii dintre companiile de asigurări și cumpărători.

“Se va reduce şi prima. În jur de 15 procente şi la RCA intern şi la carte verde. Dacă să vorbim în lei de la 60, până la 150 de lei”, a spus Tatiana Ciobanu, şef direcţia generală asigurări a CNPF.
 
Ideea de a exclude taxele de comision pentru eliberarea poliţelor interne şi externe face parte dintr-un set mai amplu de noi reguli pentru piața asigurărilor, votate recent în Parlament.
 
În Republica Moldova funcţionează 14 companii, emitente de asigurări de tip RCA, dintre care zece au dreptul să emită şi asigurări de tip “carte verde”. De vânzarea acestora se ocupă 62 de brokeri şi peste 100 de agenţi de asigurare. Brokerii își vor continua activitatea, dar aceștia vor fi obligați să indice expres tariful pe care îl percep pentru intermediere.
Total
0
Shares
Total
0
Share