Alte știri

Veste bună pentru șoferi! Două parcări fără plată, cu o capacitate totală de 400 de locuri, deschise de astăzi în Chişinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând de astăzi, în capitală activează două parcări publice gratuite, care vor fi deschise pentru șoferi pe întreg parcursul zilei, doar între orele 7:00 și 19:00. Una dintre parcări este amplasată pe strada București 30, iar cealaltă, pe strada Nicolae Testemiţanu 31, având, în total, o capacitate maximă de 400 de locuri, scrie UNIMEDIA.

Parcările sunt amplasate temporar (o perioadă nedeterminată) pe teritoriile Ministerului Afacerilor Interne, neutilizate de peste 10 ani, lucru ce a fost posibil datorită Memorandumului semnat de MAI cu Primăria mun. Chișinău. În primele zile, reprezentanţi INP vor fi în zonă pentru a dirija traficul care se poate forma şi astfel locaţia va putea fi găsită mai uşor de persoanele interesate.

„În primele zile vor fi prezenți colegii de la patrulare, care vor redirecționa mijloacele de transport ca să parcheze pe acest teritoriu. Vor fi împărțite pliante, astfel încât toți cei care parchează să cunoască regulile. Accesul va fi asigurat de către angajații Inspectoratului General de Carabinieri, care vor asigura și securitatea, pentru a evita anumite incidente neplăcute”, a anunțat secretarul de stat al MAI Ianuș Ierhan.

Potrivit primarului general interimar, Adrian Talmaci, autoritățile municipale vor asigura salubrizarea teritoriului celor două parcări. Totodată, edilul a menționat că ar fi fost binevenite parcări supra etajate, cu circa 1.000 de locuri, pentru a soluționa problema supra-aglomerării cu automobile a străzilor din centrul istoric al Capitalei.

 

 

loading...

Comments are closed.