Social

Vești bune de Ziua Independenței: Indemnizația pentru tinerii pedagogi va fi majorată de aproape trei ori!

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la 1 ianuarie 2019, indemnizația unică pentru tinerii pedagogi va fi majorată de aproape trei ori. Mai exact, aceasta va fi majorată de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei. Declarația a fost făcută de ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, în cadrul unei emisiuni TV, transmite Politics.md cu referire IPN.

 „În sfârșit, vom pune în funcțiune acea prevedere a Codului educației care pune pe tapet plata indemnizațiilor unice pentru pedagogi, care sunt utilizate pentru necesități metodice – două mii de lei pentru toate cadrele didactice din sistem”, a menționat Monica Babuc.

Potrivit ei, acest lucru va fi posibil datorită legii unice cu privire la salarizare, un document revoluționar care este elaborat de Ministerul Finanțelor și care va însemna o schimbare a concepției de salarizare în general în Republica Moldova.

„Legea unică cu privire la salarizare în Republica Moldova va însemna avantajul în primul rând al cadrelor didactice. Procentul de majorare va fi semnificativ”, a afirmat ministrul. Potrivit ei, documentul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Monica Babuc a mai declarat că își dorește ca în instituțiile de învățământ să fie predată materia în baza unei curricule racordate la realitățile zilei.

„Vrem să creăm curricula care să schimbe abordarea influenței ei asupra copilului. Noi vrem prin ea, prin învățarea copiilor, să creăm atitudini și valori pentru ca acești copii, devenind membri ai societății, să devină foarte buni familiști și oameni buni ai societății, care se implică în treburile cetății, oameni activi. Astea sunt sarcinile curriculei naționale moderne, dezvoltate asupra căreia muncim”, a declarat Monica Babuc.

loading...

Comments are closed.