Vești bune pentru mediul de afaceri: Ar putea fi construită o zonă economică liberă între R. Moldova și Ucraina

O zonă economică liberă între Republica Moldova și Ucraina ar putea fi construită în viitor. Despre aceasta a menționat premierul ucrainean, Oleksiy Honcharuk, în cadrul unei ședințe cu omologul său moldovean, Ion Chicu, care se află astăzi la Kiev, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul ucrainean a menționat că ambele state au în administrare conflicte teritoriale interne și s-a arătat convins că o comunicare și un schimb de experiență pe aceste subiecte ar consolida securitatea în regiune.

Prim-ministrul Ion Chicu a mulțumit pentru invitație și a apreciat progresul în comunicarea guvernelor înregistrat în ultimele săptămâni.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat și despre furnizarea gazelor naturale și tranzitarea acestora după data de 31 decembrie 2019, care depinde de înțelegerile între Ucraina și Rusia, dar și despre consolidarea securității în regiune, inclusiv susținerea reciprocă în reglementarea conflictelor existente pe teritoriul ambelor state.

De asemenea, s-a discutat despre liberalizarea transportului auto și aerian și extinderea controlului unic la frontiera comună prin implementarea mecanismului la puncte noi de trecere. Oficialii au abordat subiectul măsurilor antidumping impuse de Guvernul Ucrainei pentru un set de produse care afectează producătorii moldoveni și altele.

S-a menționat că curând va fi organizată o ședință a co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică pentru a impulsiona progresul pe subiectele de interes comun.

Citește și: BERD va acorda Guvernului Chicu cel puțin 50 mln. de dolari. Iată pentru ce

Total
0
Shares
Total
0
Share