Vești proaste pentru amatorii de sport: Turiștii nu vor urmări gratuit ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Guvernul francez a anunțat marți că turiștii nu vor avea voie să urmărească gratuit ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, de-a lungul rîului Sena.

Guvernul a explicat că acest lucru se datorează unor măsuri de securitate fără precedent. Accesul gratuit se va face doar pe bază de invitație.

Organizatorii Jocurilor plănuiseră o ceremonie de deschidere grandioasă pe 26 iulie pentru 600.000 de persoane, majoritatea putînd să o urmărească gratuit de pe malul rîului.

Dar problemele de securitate și logistice, precum și protestele librăriilor de pe malurile pitorești ale orașului, au forțat guvernul să renunțe la planurile ambițioase, relatează Noi.md cu referire la eurointegration. La începutul acestui an, numărul total de spectatori a fost redus la aproximativ 300.000. Iar cu o zi înainte, ministrul de Interne, Gerald Darmanen, a declarat că 104 mii dintre aceștia vor fi posesori de bilete plătite, cu locuri pe malurile inferioare ale rîului, în timp ce alte 222 de mii vor privi gratuit de pe malurile superioare.

În același timp, el a precizat că biletele gratuite nu vor fi disponibile prin înregistrare deschisă, așa cum se credea anterior, ci doar pe bază de invitație. Acest lucru înseamnă că turiștii din Franța sau din alte țări, precum și parizienii obișnuiți, nu se vor putea înregistra pentru a avea acces.

În schimb, accesul la ceremonie va fi alocat, pe bază de cote, rezidenților individuali din orașele sau regiunile gazdă ale Jocurilor Olimpice, rezidenților locali din orașele sau regiunile gazdă ale Jocurilor Olimpice, rezidenților locali din orașele sau regiunile gazdă ale Jocurilor Olimpice, rezidenților locali din orașele sau regiunile gazdă ale Jocurilor Olimpice și rezidenților locali din orașele sau regiunile gazdă ale Jocurilor Olimpice. Invitații vor trebui să treacă un control de securitate și vor primi coduri QR pentru a trece de barierele de securitate. Jocurile Olimpice de vară de la Paris vor avea loc între 26 iulie și 11 august, iar cele paralimpice între 28 august și 8 septembrie.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share