Economic

Vești proaste pentru iubitorii de a face cumpărături online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vești proaste pentru iubitorii de a face cumpărături online. Limita de scutire a taxei pentru coletele trimise dintr-o țară străină către un destinatar din Moldova va fi redusă de la 200 la 150 de euro. Cel puțin asta prevăd noile modificări ale Codului Vamal, care au fost adoptate în august 2021 și vor intra în vigoare din 1 iulie 2023. Documentul trebuia să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2023, dar în versiunea finală a politicii fiscale pentru 2023, a fost amânat pentru 1 iulie, scrie newsmaker.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Indiferent de valoare, nu vor fi scutite de taxe de import produsele alcoolice, produsele din tutun, parfumurile și apa de toaletă.

Conform documentului, limita de scutire de taxe a costului coletelor trimise de o persoană fizică dintr-o țară străină către o altă persoană fizică din Moldova va fi și ea redusă la 150 de euro. În prezent, această limită este de 300 de euro pentru trimiterile poștale transportate pe uscat, sau de 430 de euro pentru coletele transportate cu avionul sau pe mare.

Doar limita privind costul mărfurilor transportate în bagajele personale va rămâne neschimbată. Acestea vor fi scutite de taxe de import, cu condiția ca acestea să nu fie importate în scop comercial și valoarea lor să nu depășească 300 de euro de persoană pentru cei care trec granița pe uscat și 430 de euro de persoană pentru călătorii care utilizează transport aerian sau maritim.

Serviciul de presă al Serviciului Vamal a precizat pentru NM că valoare scutită de taxele vamele va fi redusă atunci „când va fi gata versiunea finală a Regulamentului de aplicare a noului Cod Vamal. Serviciul Vamal va reveni cu informații suplimentare”.

loading...

Comments are closed.