Social

Veteranii războiului de pe Nistru susțin crearea punctului comun de trecere a frontierelor Republicii Moldova și Ucrainei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei conferințe de presă, veteranii războiului de pe Nistru și-au arătat susținerea față de acordul semnat de către premierul Republicii Moldova Pavel Filip și cel al Ucrainei, Vladimir Groisman privind crearea unui punct comun de trecere a frontierei.

În cadrul conferinței de presă cu genericul „Poziția față de Acordul moldo-ucrainean privind controlul în comun al frontierei”, veteranii războiului din 1992 și-au manifestat susținerea pentru acest aspect. Veteranii au accentuat mai multe avantaje a acestui acord comun, pe lângă confortul cetățenilor de a traversa frontiera comună, Republica Moldova are posibilitatea să controleze frontiera proprie, iar frontiera aceasta este recunoscută de comunitatea internațională.

„Pe 6 octombrie, premierul Republicii Moldova Pavel Filip și cel al Ucrainei Vladimir Groisman au semnat la Chișinau acordul privind controlul în comun al persoanelor, mărfurilor în punctele de trecere comune. Acordul dat are drept urmare păstrarea inviolabilitații frontierelor de stat al Republicii Moldova. Datorită acestui acord, cetățenii vor putea mai ușor să circule din motivul diminării birocrației. La fel si agenții economici vor avea de câștigat datorită dinamizării cooperării transfrontaliere. Veteranii susțin punctul comun de trecere a acestor stare. O frontieră comuna recunoscută internațional vine să transpună în practică spiritul prieteniei noastre. Toate acestea vin să întarească bunastarea cetațenilor. Veteranii de război spunem că în sfârșit după 25 de ani vom avea control asupra frontierei de stat recunoscută internațional, spune Alexandru Popescu, membru al Asociației obștești Credință- Patrie.

Veteranii au fost deranjați de faptul că presa a fost cea care a ignorat acest eveniment important pentru Republica Moldova: „Majoritatea surselor mass-media au atras atenția doar la cât vin beau moldovenii la ziua vinului, că a participat un clovn la un concurs umoristic dar nu au atras atenția la acest eveniment important, mai mult de atât au învinuit guvernul ca iși face PR” a declarat Ghenadie Cosovan, președintele Asociației obștești Credință- Patrie.

Reamintim că la data de 6 octombrie, șefii guvernelor Republicii Moldova și a Ucrainei au semnat un acord comun privind controlul în comun al persoanelor și mărfurilor la punctele comune de trecere.

 

loading...

Write A Comment