Vettingul a eșuat: 57% dintre moldoveni nu au încredere în acest purgatoriu politic

Procesul de Vetting, creat și implementat la insistența echipei politice a Maiei Sandu, a eșuat, arată un sondaj realizat la cererea IPRE, o asociație afiliată PAS, având directorul acestui ONG din rândul consilierilor Maiei Sandu.

Astfel, opiniile cetățenilor sunt divizate în ceea ce privește nivelul de încredere în rezultatele vetting-ului judecătorilor și procurorilor.

Pe de o parte, 40% declară că sunt încrezători în rezultatele evaluării: 13% au foarte multă încredere, iar 27% mai degrabă multă încredere.

Pe de altă parte, 42% susțin că au puțină încredere. 15% din respondenți spun că deloc nu au încredere în rezultatele acestuia, scrie IPN.

Vettingul este considerat un purgatoriu politic, iar majoritatea membrilor și funcționarilor acestei structuri obscure sunt afiliați CRJM, ONG administrat de către Vladislav Gribincea, acesta din urmă fiind cumnatul lui Sergiu Litvinenco, fost ministru al Justiției.

Într-un stat veritabil, IPRE și CRJM ar fi considerate grupuri criminale organizate care, alături de PAS și Maia Sandu, au capturat Moldova și folosesc structurile de stat în interese înguste.

Amintim că mai multe decizii ale Vettingului au fost anulate de către CSJ.

Total
0
Shares
Total
0
Share