Actual

Vicepremierul Nicu Popescu a semnat protocolul Acordului Interbus la Bruxelles

Pinterest LinkedIn Tumblr

Protocolul Acordului privind transportul internațional ocazional de călători cu autocare și autobuze (Acordul Interbus) a fost semnat de vicepremierul Nicu Popescu în cadrul vizitei sale la Bruxelles. Documentul oferă transportatorilor din Republica Moldova oportunitatea de a încheia acorduri de parteneriat cu reprezentanții companiilor de transport din statele de destinație, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Pentru pasagerii noștri, acest document – care se referă la serviciile internaționale de transport de călători cu autocarul și autobuzul – asigură un grad înalt de armonizare a condițiilor tehnice aplicabile mijloacelor de transport care prestează servicii internaționale ocazionale pe teritoriul Europei”, a precizat Nicu Popescu.

Astăzi, la Bruxelles, este în desfășurare cea de-a 6-a reuniune a Consiliului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, co-prezidată de Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova și Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate.

loading...

Comments are closed.