Actual

Vicepremierul Pușcuța a mers în vizită de lucru la postul vamal Leușeni, pentru a inspecta mersul lucrărilor de modernizare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a întreprins o vizită de lucru la postul vamal Leușeni, unde împreună cu Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, au inspectat mersul lucrărilor de reabilitare a punctului de trecere a frontierei.

Vicepremierul Serghei Pușcuța a menționat că, modernizarea posturilor vamale naționale reprezintă un proiect important pentru Republica Moldova, precizând că este imperios necesară efectuarea calitativă a lucrărilor și respectarea termenelor agreate: „Reabilitarea celor mai solicitate puncte de trecere a frontierei moldo-române va permite optimizarea controlului vamal, fluidizarea traficului legal de mărfuri și persoane, asigurarea condițiilor favorabile pentru facilitarea comerțului internațional, precum și va contribui la combaterea criminalității transfrontaliere”.

Informăm că, postul vamal Leușeni se reconstruiește și modernizează în cadrul unui proiect major de investiții, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul vizează și reabilitarea posturilor vamale Sculeni și Giurgiulești, acestea trei fiind cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei cu România.

Fondurile au fost alocate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, construirea pavilioanelor de control vamal, modernizarea clădirii administrative, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, majorarea numărului pistelor de control etc.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, respectiv birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești” va dura până în 2022. Bugetul proiectului constituie 5 milioane de euro, dintre care 3.214 milioane de euro reprezintă grantul acordat Republicii Moldova de UE, iar 1.786 milioane de euro constituie contribuția Guvernului RM.

Citește și: FOTO// Un tir a fost distrus în flăcări pe traseul Chișinău-Leușeni

loading...

Comments are closed.