Economic

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut o discuție cu Ambasadorul Republicii Franceze, Pascal Le Deunff

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut astăzi, 01 septembrie 2020, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, dl Pascal Le Deunff.

Discuțiile au vizat mai multe subiecte de actualitate, precum și proiectul Convenției pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, care urmează a fi semnat de către ambele state.

Potrivit părților, această convenție are drept scop dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Republica Franceză, atât în domeniul eliminării dublei impuneri a persoanelor fizice și juridice, cât și în scopul atragerii investițiilor străine.

„Prevederile Convenției se axează pe crearea unor sisteme fiscale care ar coordona acțiunile aferente impunerii fiscale între cele două țări, precum și eliminării discriminării fiscale sub orice formă, fapt care va asigura condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor economice”, a declarat dl Serghei Pușcuța.

Menționăm că, Guvernul Republicii Moldova a aprobat la data de 26 februarie 2020 inițierea negocierilor cu Guvernul Republicii Franceze asupra proiectului Convenției pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.

loading...

Comments are closed.