Vicepreședintele Băncii Mondiale în vizită de lucru la Termoelectrica

Echipa Termoelectrica, în frunte cu directorul general interimar, Vasile LEU, a desfășurat o vizită de lucru, la Stația de Pompare nr.1, reprezentanților de la Banca Mondială, Anna BJERDE – vicepreședintele Regional pentru Europa și Asia Centrală, Inguna DOBRAJA – manager de țară, directorului general al Agenției Proprietății Publice – Alexandru MUSTEAȚĂ, directorul Uniunii Consolidate pentru Implementarea Proiectelor în Energetică – Aurelia SAMSON, dar și altor reprezentanți ai entităților.

Vizita de ieri, 15.12.2022, a avut scopul de a prezenta realizările și beneficiile implementării proiectului realizat PIESACET 1, cât și aspectele proiectului aflat în derulare PIESACET 2.

Proiectul PIESACET 1 a susținut o serie de investiții prioritare menite spre optimizarea și modernizarea rețelei de distribuție a agentului termic, prin reconstrucția mai multor stații de pompare (SP) majore, înlocuirea segmentelor selectate de conducte de termoficare și trecerea de la punctele termice centrale (PTC) la punctele termice individuale (PTI) pentru o furnizare mai bună și mai eficientă a căldurii și apei calde către consumatori, precum și îmbunătățirea tehnologică a sistemelor de pompare la sursele de termoficare Sursa 1 (CET-2) și CT-Vest.

Vizita a fost efectuată la Stația de Pompare nr.1, construită cu suportul Băncii Mondiale, s-a analizat implementarea eficienței proiectelor în derulare, unul din ele fiind construcția Centralelor Electrice cu Termoficare de înaltă eficiență la Termoelectrica.

Directorul general al Agenției Proprietății Publice, Alexandru MUSTEAȚĂ a mulțumit reprezentanților Băncii Mondiale pentru suportul oferit de-a lungul anilor, dar și de aportul considerabil adus la îmbunătățirea eficienței sistemului centralizat de termoficare. Concomitent directorul general, Alexandru MUSTEAȚĂ, a efectuat o vizită și la CET 1, unde a fost documentat privind situația actuală, dar și referitor la proiectul de construcție a unor noi instalații de cogenerare.

În timpul vizitei, vicepreședintele, Anna BJERDE a reafirmat angajamentul Băncii Mondiale de a sprijini dezvoltarea sistemului energetic național și de a sprijini Republica Moldova în această perioadă dificilă.

Conducerea S.A. Termoelectrica a mulțumit tuturor participanților pentru asistența pe parcursul realizării proiectelor investiționale și interesul sporit pentru modernizarea și îmbunătățirea sistemului de încălzire.

Total
0
Shares
Total
0
Share