Politic

Vicepreședintele Parlamentului din Israel îndeamnă oamenii de afaceri să investească în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul de la Chişinău este pe calea cea dreaptă în dezvoltarea ţării, iar oamenii de afaceri din Israel se pot uita acum cu alţi ochi spre Moldova. Acest lucru l-a declarat vicepreşedintele legislativului israelian, Tali Ploskov la întrevederea cu premierul Pavel Filip, care se află într-o vizită oficială în această ţară.

Vicespeakerul Knessetului din Israel, care este originară din Moldova, a avut şi un mesaj pentru cetăţenii noştri.

„Acum, pentru Moldova cel mai important este să aibă stabilitate politică. Adică, trebuie să le permiteţi oamenilor care se află deja în funcţii înalte să-şi facă treaba”, a declarat Tali Ploskov, vicepreşedinte al Knessetului din Israel, transmite Publika.

Premierul Pavel Filip a invitat întreprinzătorii israelieni să investească la noi în ţară.

„În statul Israel sunt mulţi potenţiali investitori, de aceea, am profitat de această ocazie să vorbim despre atractivitatea investiţională a Republicii Moldova”, a spus premierul Pavel Filip.

Cei doi oficiali au vorbit şi despre încheierea unui acord de protecţie socială a moldovenilor care lucrează în Israel, pentru ca aceştia să poată primi pensii din partea autorităţilor acestei ţări şi beneficia de mai multă protecţie.

„Am reuşit să scoatem în evidenţă importanţa unui acord de protecţie socială pentru cetăţenii Republicii Moldova care muncesc aici în statul Israel şi cred că este una dintre temele importante de discuţie pe care le voi purta aici, în Israel”, a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Tali Ploskov a promis să susţinăsemnarea documentului şi să ajute cetăţenii noştri.

„Am emoţii deosebite în cadrul întâlnirilor de acest gen, pentru că sunt reprezentanţii ţării în care m-am născut şi în care am locuit o bună parte din viaţă. În afară de aceste sentimente personale, am mai discutat şi despre evoluarea relaţiile dintre ţările noastre. Consider că există un potenţial foarte mare în acest sens”, a declarat Tali Ploskov, vicepreşedinte al Knessetului din Israel.

Premierul Pavel Filip urmează să aibă o întrevedere şi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, dar și cu mai mulți miniștri din guvernul acestei ţări.

De asemenea, el se va întâlni cu diaspora moldovenească și cu reprezentanții comunității evreilor originari din Moldova.

 

loading...

Comments are closed.