Politic

Vicepreședintele Parlamentului: ”Nu există premise care ar pune în pericol iminent securitatea şi hotarele Republicii Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanţii guvernării dau în continuare asigurări că nu există premise care ar pune în pericol iminent securitatea şi hotarele Republicii Moldova. În acelaşi timp, vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi a atenţionat la Radio Chişinău asupra unei destabilizări politice în Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi a declarat în cadrul „Interviului Săptămânii” de la Radio Chişinău că situaţia rămâne stabilă, deşi tensionată.

„Situaţia rămâne stabilă, tensionată, având în vedere circumstanţele de război din Ucraina, însă nu există premise care ar pune în pericol iminent securitatea şi hotarele Republicii Moldova. Acest lucru a fost valabil de la începutul conflictului. Aceste situaţii mai puţin ortodoxe care s-au întâmplat la Tiraspol în ultimele zile dau motiv de îngrijorare, însă e cert că oamenii raţionali, inclusiv cei din stânga Nistrului, nu-şi doresc escaladarea situaţiei”, a declarat Mihai Popşoi.

Referindu-se la riscurile de destabilizare politică în Republica Moldova, despre care au atenţionat şi reprezentaţii NATO, vicepreşedintele Legislativului a spus că astfel de pericole există, prin lansarea de mesaje propagandistice şi încercări de a submina securitatea informaţională.

„E adevărat că sunt anumite riscuri în privinţa încercărilor unor actori atât externi, cât şi interni de a clătina luntrea aici, în Republica Moldova, această destabilizare politică despre care se vorbeşte. Se observă unele mişcări care încearcă să submineze securitatea informaţională a Republicii Moldova, se încearcă promovarea unor mesaje propagandistice, pentru a incita spiritele, pentru a crea această destabilizare despre care vorbim de ceva vreme. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a păstra calmul. Oamenii raţionali, inclusiv politicienii raţionali, îşi dau seama de acest lucru. Pe cei care au altă agendă, agendă îndreptată împotriva intereselor naţionale şi împotriva intereselor cetăţenilor Republicii Moldova, cetăţenii îi vor taxa. Dacă e vorba de alte entităţi, există mecanisme pentru a-i taxa pe toţi care fie încalcă legea, fie încearcă să şubrezească această stabilitate firavă pe care o avem în Republica Moldova”, a menţionat vicepreşedintele Legislativului.

loading...

Comments are closed.