Actualitate

Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea participă la Reuniunea Biroului APCE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepreședintele Parlamentului, Vicepreședintele APCE Vlad Batrîncea participă astăzi, la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), convocată în regim de videoconferință de Președintele APCE, Hendrik Daems.

În debut, cu un cuvânt de salut se va adresa Președintele APCE, Hendrik Daems.

Pe agenda discuțiilor se regăsesc mai multe subiecte privind aranjamentele în contextul organizării sesiunilor ulterioare ale Adunării Parlamentare. La fel, vor fi puse în discuții procesul electoral cu privire la alegerile parlamentare din Armenia în luna iunie curent, precum și adoptarea componenței unui comitet ad-hoc, membrii căruia vor participa la scrutin in calitate de observatori

Membrii Biroului vor dezbate și eventuala implicare a observatorilor în alegerile prezidențiale din Palestina, în iulie 2021, primele alegeri din ultimii 15 ani.

Urmează discuții pe marginea Conferinței europene a Președinților de Parlamente 2021, dar și privind Raportul de activitate al Biroului Adunării și al Comitetului permanent.

În final, membrii Biroului vor adopta agenda următoarelor ședințe, a locului și data desfășurării acestora.

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a fost ales în calitate de Vicepreședinte al APCE, pentru perioada anului 2021, în cadrul sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare din 19-22 aprilie, la Strasbourg.

Vlad Batrîncea este Președintele delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE.

În prezent, Republica Moldova este reprezentată în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de o delegație din 10 deputați, 5 membri permanenți și 5 membri supleanți.

loading...

Comments are closed.