Editoriale

Vicepreședintele PLDM: În caz de anticipate, PDM poate acumula mai multe voturi decât la alegerile 24 februarie

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Analiza politică din Republica Moldova poate fi pusă pe aceeași policioară cu analiza de laborator a unui pacient moldovean. Unii așa-ziși experți declarau, după adoptarea sistemului mixt de vot, că acesta favorizează în primul rând PSRM-ul. Mă întrebam atunci de unde atâta mărinimie la Vlad Plahotniuc și ziua de duminică a reconfirmat apetitul său politic”, a scris într-o postare pe facebook, vicepreședintele PLDM Alexandru Bujorean.

Potrivit lui Bujorean, astăzi aceiași experți declară că PD-ul s-ar teme de anticipate. „Dacă acest sistem de vot nu este abrogat, în oricare conjunctură politică, iar alegerile anticipate au loc într-o zi cu alegerile locale, atunci PD-ul poate acumula un scor cu mult mai mare decât la 24.02.2019.
Peste 700 de primari din aproximativ 900 localități se află sub controlul lor direct. Având unul din cele mai mari ratinguri în stat conform sondajelor, ținînd cont că fiecare din ei va înainta liste de la 9 la 43 de candidați la funcția de consilier local (toți sub 3 trandafiri), suplimentar având listele pentru consiliile raionale și serviciile desconcentrate, acești primari vor genera o victorie zdrobitoare a tuturor forțelor care se declară anti-regim”, a notat Alexandru Bujorean.
 
Vicepreședintele PLDM menţionează că sunt unii primari impuși de PD, dar foarte mulți pur și simplu s-au autoidentificat cu acest partid, iar ce s-a întâmplat pe 24 februarie în circumscripțiile uninominale a dovedit avântul aleșilor locali în dorința de a conserva și menține actuala putere. „Pot fi blamat pentru această declarație dar ceea ce am văzut la 60 de secții de votare în ziua alegerilor (iar eu am văzut multe în 11 ani), mă face să cred că fiecare al doilea alegător din zona rurală a Moldovei poate fi convins să voteze PDM. De acest lucru trebuie să țină cont toți cei care vor vorbi din numele poporului, îndeosebi în următoarele 3 luni”, a mai spus Bujorean.
loading...

Comments are closed.