Vicepreședintele PLDM, Sergiu Burlacu, atrage atenția asupra situației precare din municipiul Bălți

Sergiu Burlacu, vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova

Într-o declarație publică, Sergiu Burlacu, vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, a vorbit despre preocupările sale cu privire la situația actuală din municipiul Bălți. Acesta a evidențiat faptul că a ales să nu se expună prea mult în trecut pentru a oferi timp noului primar și noii componențe a Consiliului Municipal să se acomodeze cu responsabilitățile lor.

Cu toate acestea, Burlacu a subliniat că evoluțiile recente la nivel local îl îngrijorează profund, în special din perspectiva sa de bălțean și a unei persoane implicate în viața social-politică.

Principalele aspecte aduse în discuție de vicepreședintele PLDM includ faptul că primarul Petcov nu pare să se distanțeze de declarațiile politicianiste, ignorând atribuțiile funcționale pe care ar trebui să le îndeplinească.

”Stimați bălțeni,

Intenționat, nu m-am expus prea mult referitor la situația din Bălți, pentru a oferi timp noului primar al municipiului și noii componențe a Consiliului Municipal Bălți să se manifeste, să se familiarizeze cu situația din cadrul primăriei, dar și cu cea din întreprinderile municipale și instituțiile publice.

Cu regret, însă, lucrurile care au avut loc recent la nivel local mă îngrijorează, în primul rând, în calitate de bălțean și, nu în ultimul rând, ca persoană implicată în viața social-politică.

În primul rând, trebuie să atragem atenția asupra faptului că domnul Petcov, care a ajuns primar al Bălți, încă nu a înțeles că campania electorală a luat sfârșit și că este momentul să se distanțeze de declarațiile politicianiste, concentrându-se asupra atribuțiilor funcționale.

Reamintim declarația referitoare la presupusa dispariție a contractelor de locațiune și superficie pentru bunurile municipale din primărie. Desi CNA s-a autosesizat, nu a depistat nicio încălcare, deoarece nimeni, timp de zeci de ani, inclusiv în perioada anilor 2015, când Renato Usatîi a condus primăria, nu a ținut evidența acordurilor și contractelor sau le-a arhivat pentru a le transmite succesorilor prin acte de predare-primire.

Referitor la revizuirea unor contracte cu presupus prejudiciu de circa 5 milioane, aducem aminte că declarațiile anterioare nu au fost susținute de dovezi concrete.

În legătură cu acuzațiile privind un agent economic în cârdășie cu fostul cumătru-primar, care a pus pavaj în Bălți, nu s-a primit răspuns de la organele de anchetă în urma unei sesizări depuse în martie 2023. Mai mult, constatăm o schimbare de atitudine, observând fotografii cu noul primar alături de același agent economic.

Despre promisiunile echipei lui Usatîi de a aduce investiții în municipiu și de a majora bugetul municipal, constatăm că acestea au rămas doar vorbe, iar bugetul s-a redus, chiar dacă consilierii PAS nu au propus majorarea veniturilor pentru reparații și construcții.

În fine, constatăm că grupurile din Consiliul Municipal Bălți împart funcții și întreprinderi municipale pe baza unor angajamente dubioase, ignorând angajamentul față de bălțeni.

În ultima săptămână, remarca notabilă o reprezintă comportamentul domnului Renato Usatîi, fost semi-primar, acum consilier municipal și președinte al Partidului Nostru, care pare să calce pentru a treia oară pe aceleași greblă, lăsând bălțenii în dificultate.

În concluzie, este momentul să ne consolidăm și să luptăm împotriva oportuniștilor care își urmăresc propriile interese, aducând în slujba oamenilor persoane responsabile și competente. Vă invit alături de mine și echipa noastră să construim o comunitate mai bună, arătând că se poate altfel, că se poate mai bine, fără ei!”, este declarația lui Burlacu.

Total
0
Shares
Total
0
Share