Alte știri

Viceprim-ministra Cristina Lesnic a avut o discuție cu ministrul de stat pentru Reconciliere și Echitate Civică din Georgia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic a avut o discuţie cu Ministrul de Stat pentru Reconciliere şi Echitate Civică din Georgia,Ketevan Tsikhelashvili.

Această întrevedere în format de video-conferință se înscrie în dimensiunea de cooperare instituțională bilaterală şi a avut loc inclusiv datorită relaţiilor de prietenie şi cooperare între cele două instituţii şi cei doi oficiali.

În cadrul dialogului, părţile s-au împărtăşit cu experienţa, lecţiile învăţate şi dificultăţile pe care le întâmpină în procesul gestionării situaţiei pandemice Covid-19, modul de acordare a asistenţei pentru populaţia din regiunea transnsitreană, regiunile Tskhinvali și  Abkhazia, procesul decizional pentru gestionarea situaţiei de criză, schimbul de informații şi date.

De asemenea, părțile au făcut schimb de opinii privind aprofundarea cooperării bilaterale, subliniind importanța politicilor de pace și rolul lor în soluționarea conflictelor.

În anul 2018, în platformă trilaterală, Republica Moldova, Georgia şi Ucraina au semnat un Memorandum de cooperare privind schimbul de experiență și bune practici în domeniul consolidării păcii şi au avut vizite la Chişinău şi Tbilisi.

loading...

Comments are closed.