Alte știri

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a discutat cu omologul său ucrainean. Decizii luate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a purtat astăzi o discuție în format videoconferință cu viceprim-ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Oleksii Reznikov. Părțile au făcut un schimb de informații privind situația curentă și dinamica dialogului în procesul de negocieri, precum și impactul pandemiei de COVID-19 asupra acestora.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

De asemenea, părțile au făcut schimb de opinii despre reforma instituțională, protejarea drepturilor omului și alte aspecte relevante.

Oficialul l-a felicitat pe omologul său cu prilejul Zilei Constituției Ucrainei și pentru numirea recentă în calitate de co-președinte a Comisiei interguvernamentale moldo-ucraineană pentru cooperarea comercial-economică, exprimându-și speranța că acest mandat va permite eficientizarea dialogului bilateral și pe alte paliere.

Cristina Lesnic a mulțumit pentru colaborarea eficientă în repatrierea cetățenilor moldoveni în ultimele luni, dar și pentru sprijinul pe platformele structurilor internaționale. În același context, partea moldovenească a salutat contribuția părții ucrainene în formatul 5+2.

De asemenea, Oleksii Reznikov a propus reluarea cooperării trilaterale Ucraina, Moldova, Georgia, platformă creată anterior.

Părțile au convenit să dezvolte și să întărească relațiile de parteneriat și cooperare, prin organizarea în timpul apropiat a unui schimb de vizite reciproce.

Oficialii s-au arătat deschiși și interesați pentru un dialog activ și reciproc-avantajos.

loading...

Comments are closed.