Viceprim-ministrul Cristina Lesnic, în discuție cu beneficiarii Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a convocat în ședință beneficiarii de finanțare din Programul de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării pentru anul 2020 pentru a discuta particularitățile implementării proiectelor.

Amintim că în acest an au fost selectate 42 de proiecte din 120 de depuse, în sumă de 15 milioane lei. Din aceștia, au fost alocate 5 milioane lei pentru modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, aproape 3 milioane lei pentru reparația și dotarea instituțiilor administrative, de cultură, sport și medico-sanitare și 6.2 milioane lei pentru iluminarea stradală și reconstrucția apeductelor din localitățile situate în Zona de Securitate.

Viceprim-ministrul a felicitat beneficiarii  pentru proiectele câștigătoare și a subliniat tematica proiectelor depuse. În cadrul ședinței, Cristina Lesnic a informat despre procedurile de implementare a proiectelor și raportare către Cancelaria de Stat (Biroul politici de reintegrare) și Ministerul Finanțelor și a îndemnat beneficiarii să asigure transparența asimilării fondurilor până la finele anului 2020. Totodată, viceprim-ministra a sugerat ca în apelurile viitoare de finanțare să fie propuse proiecte mai inovative și cu impact direct asupra cetățenilor și a procesului de reintegrare.

La fel, au fost abordate și lecțiile învățate și exemple de bune practici ce țin de vizibilitate și informarea cetățenilor cu privire la etapa de implementare.

Beneficiarii de finanțare au putut depune dosarele de finanțare în perioada 01 ianuarie – 10 februarie 2020, acesta fiind al 12-lea apel de proiecte în cadrul Programului de Activități pentru Reintegrarea Țării. În total, în perioada 2011 – 2019, au fost finanțate 393 proiecte în valoare de 111.74 milioane lei.

Reamintim că au fost eligibile pentru concurs proiectele ce urmau a fi implementate în Zona de Securitate și care reflectă activități specifice, cum ar fi dezvoltare comunitară și regională, reabilitare și renovare a infrastructurii locale, modernizare a instituțiilor sociale-cheie, soluționare a problemelor stringente de dezvoltare, asigurare a serviciilor publice esențiale, precum și acțiunile care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului și la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share