Politic

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu delegația OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană Thomas Mayr-Harting și cu Trimisul Special al președintelui în exercițiu al OSCE Artur Dmochowski, aflați într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Oficialii au trecut în revistă ultimele evoluții pe problematica transnistreană, situația curentă în regiune și în Zona de Securitate, dinamica dialogului între Chișinău și Tiraspol și cele mai actuale probleme ce necesită o atenție sporită.

Vicepremierul pentru reintegrare a atras atenția asupra unor aspecte problematice ce necesită o mobilizare a eforturilor comune în vederea depășirii acestora, cum ar fi evacuarea infrastructurii posturilor neautorizate de control în Zona de Securitate, eliminarea restricțiilor excesive în calea liberei circulații în estul țării, asigurarea accesului permanent al fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari, îmbunătățirea situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, buna funcționare a instituțiilor de învățământ cu predare în limba română ș.a.

A fost discutată situația în formatele de interacțiune de la nivelul reprezentanților politici și a grupurilor de lucru sectoriale, fiind încurajată menținerea unui dialog constructiv și productiv în cadrul acestora pentru a genera soluții tehnice și viabile la problemele actuale de pe agendă.

S-a agreat asupra necesității coordonării continue a pozițiilor și a acțiunilor pe varii subiecte referitoare la problematica transnistreană.

loading...

Comments are closed.